Senior Home in Baddegama - Sri Lanka

De Lotusbloem symboliseert

goddelijke geboorte en zuiverheid.

1/6

OOGCENTRUM

In de afgelopen jaren heeft ons bestuurslid Paul Block tijdens zijn verschillende bezoeken aan Baddegama en directe omgeving bij de lokale bevolking oogmetingen verricht. Terug in Nederland werden deze gegevens gebruikt voor het op maat vervaardigen van brillen. Hierbij is dankbaar gebruik gemaakt van ingezamelde brilmonturen. Waar nodig werden deze voorzien van glazen op de vereiste sterkte. Bij het daarop volgend bezoek werden deze brillen persoonlijk aan de betreffende mensen gegeven. Op deze wijze zijn intussen bijna 3000 mensen van een noodzakelijke bril voorzien. Bij de meeste ouderen wordt voor het eerst in hun leven een oogmeting verricht. Het lijkt allemaal zo basaal, maar het blijkt pure noodzaak te zijn om mensen op deze wijze te ondersteunen bij het zelfstandig functioneren in de maatschappij. Niet zelden is de eenzijdige voeding oorzaak van oogproblemen. Voorlichting over voeding is dan ook een logische volgende stap.

 

In 2015 heeft Paul Block en enkele medewerkers voor de laatste keer Sri Lanka bezocht en zijn project afgerond. Wij zijn hem ontzettend dankbaar voor wat hij heeft betekend voor de kansarme ouderen in Sri Lanka.
Momenteel zijn wij op zoek naar een andere opticien die wellicht het goede werk van Paul een vervolg zou willen geven.

Onze missie is het Senehasa Senior Home te Baddegama in de loop van de tijd uit laten groeien tot een zelfvoor-zienend centrum voor (ouderen)zorg.

We zoeken vrijwilligers

die het organiseren van fondswervende activiteiten willen ondersteunen.

 

Heeft u interesse?

Laat het ons weten!

Als u de activiteiten van de stichting Senehasa wilt ondersteunen, weet dan dat uw bijdrage zeer welkom is.

Uw bijdrage gaat linea recta naar het project.