Senior Home in Baddegama - Sri Lanka

De Lotusbloem symboliseert

goddelijke geboorte en zuiverheid.

1/18

HISTORIE

De Raad van Bestuur en medewerkers van de stichting Sevagram (zorgorganisatie in Zuid Limburg) hebben zich het lot van de bewoners aangetrokken na de tsunami in 2004. Via één van haar medewerksters

(Anja Sijstermans) was er letterlijk een verbinding met het dorp Baddegama, dicht in de buurt van de stad Galle in het Zuid-Westen van Sri Lanka. Zij was als bestuurslid van de Van der Looij Welfare Foundation ten tijde van de tsunami aanwezig en heeft alles in levende lijve moeten aanschouwen. Deze Welfare Foundation is een Nederlands initiatief en ondersteunt de plaatselijke monniken bij het exploiteren van een school en het verzorgen van onderwijs.

 

Via deze Foundation zijn door Sevagram contacten gelegd en is besloten het initiatief te nemen om een kleinschalig zorgcentrum voor ouderen in Baddegama op te richten. In de afgelopen jaren is er veel werk verzet en zijn talloze activiteiten georganiseerd met het oog op fondswerving. Mede dank zij de inzet van een groot aantal medewerkers en vrijwilligers van Sevagram en een geweldige betrokkenheid van de Vebego Foundation kon er een ouderencentrum bestaande uit 4 zorgwoningen en een hoofdgebouw op 24 november 2009 worden opgeleverd. Voor de Raad van Bestuur Sevagram was daarmee het project afgerond.

 

Een aantal direct betrokkenen (oud-medewerkers van Sevagram en vrijwilligers) waren echter van mening dat ondersteuning vanuit Nederland voorlopig nog noodzakelijk zou zijn. Zij hebben zich toen verenigd in de Stichting Senehasa en hebben de taak op zich genomen om het zorgcentrum te blijven ondersteunen bij de start en de verdere exploitatie.

Onze missie is het Senehasa Senior Home te Baddegama in de loop van de tijd uit laten groeien tot een zelfvoor-zienend centrum voor (ouderen)zorg.

We zoeken vrijwilligers

die het organiseren van fondswervende activiteiten willen ondersteunen.

 

Heeft u interesse?

Laat het ons weten!

Als u de activiteiten van de stichting Senehasa wilt ondersteunen, weet dan dat uw bijdrage zeer welkom is.

Uw bijdrage gaat linea recta naar het project.

Klik op het logo!

Klik op het logo!

Klik op het logo!