Senior Home in Baddegama - Sri Lanka

De Lotusbloem symboliseert

goddelijke geboorte en zuiverheid.

HET PROJECT

NEDERLAND

SRI LANKA

BADDEGAMA

SRI LANKA

De aanleiding voor het project Senehasa Senior Home is de zeebeving voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra die op 26 december 2004 plaats had.

Dit was een van de heftigste bevingen sinds 1900.

De gevolgen zijn bekend. De beving veroorzaakte een enorme tsunami en de wereld werd geconfronteerd met de vreselijke gevolgen van deze ontketende watermassa. Honderdduizenden mensen verloren het leven. Voor de getroffenen een ramp van ongekende grootte waarvan de gevolgen nog jaren merkbaar zullen zijn.

 

Veel kinderen verloren hun ouders, maar ook vele ouders hun kinderen. In derdewereld landen is het verlies van kinderen voor de ouders naast een emotionele tragedie een ramp voor de “oude dag” voorziening. In veel derde wereldlanden bestaat geen volksverzekering (zoals bij ons de AOW en AWBZ) en zijn oude mensen op de hulp en ondersteuning van hun kinderen aangewezen. Sri Lanka is zo'n land dat op 26 december 2004 ernstig werd getroffen.  

Onze missie is het Senehasa Senior Home te Baddegama in de loop van de tijd uit laten groeien tot een zelfvoor-zienend centrum voor (ouderen)zorg.

We zoeken vrijwilligers

die het organiseren van fondswervende activiteiten willen ondersteunen.

 

Heeft u interesse?

Laat het ons weten!

Als u de activiteiten van de stichting Senehasa wilt ondersteunen, weet dan dat uw bijdrage zeer welkom is.

Uw bijdrage gaat linea recta naar het project.

1/9